Railway gk questions 2018

In this chapter, we will focus on the important Railway gk questions 2018. There are total 10-gk questions in this. If you want more questions then please click below :

Railway gk questions 2018



Now Let's Start " Railway gk questions 2018 " -


1.When salt is properly mixed with ice, the melting point of ice –
(a) is lowered
(b) is raised
(c) remains the same
(d) becomes infinite

Ans: (b) is raised

2. The sound is produced when objects
(a) vibrate
(b) accelerated
(c) displaced
(d) fictionalized

Ans: (a) vibrate 

3. The sound travels fastest in
(a) solids
(b) liquids
(c) gases
(d) none of these

Ans: (a) solids 

4. The unit to measure the intensity of sound is
(a) decibel
(b) joule
(c) calendula
(d) none of these

Ans: (a) decibel 

5. Echo is a type of
(a) reflected sound
(b) refracted sound
(c) polarised sound
(d) none of these

Ans: (a) reflected sound 

6. Sound cannot travel through –
(a) solids
(b) liquids
(c) gases
(d) vacuum

Ans: (d) vacuum

7. One hertz is equivalent to –
(a) one cycle per second
(b) one second
(c) one meter per second
(d) one second per meter

Ans: (a) one cycle per second

8. The unit of frequency of sound is
(a) metre/second
(b) metre/second
(c) hertz
(d) none of these

Ans: (c) hertz

9. The speed of sound at constant temperature depends on –
(a) Pressure
(b) Density of gas
(c) both (a) & (b)
(d) None of the above

Ans: (d) None of the above

10. The waves in which the particles of the medium vibrate in a direction perpendicular to the direction of wave motion is known as –
(a) Transverse wave
(b) Longitudinal waves
(c) Propagated waves
(d) None of these

Ans: (a) Transverse wave 

railway Questions


If You have any Problem Regarding " Railway gk questions 2018"  then You can Comment Below or message on our official facebook page
Railway gk questions 2018  Railway gk questions 2018 Reviewed by Mukesh Kumar on July 26, 2018 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.